Loading…

Reis Italië 2018

Met een hoofd vol muziek … een impressie van onze concertreis naar Toscane.

Zaterdag 14 juli vertrekken 1 dirigent, 34 muzikanten en supporters voor een tiendaagse concertreis naar Toscane. Aan het Sint-Jan Berchmanscollege in Mol staat om 23u een luxe touringcar met aanhangwagen ons op te wachten. Alles wordt ingeladen en we kunnen volgens schema op tijd vertrekken.

Zondag in de vooravond rijden we Barberino Val d’Elsa binnen. We verblijven zoals bij de voirge editie in ‘ La Chiara di Prumiano ‘ : een mooie villa uit de 17e eeuw temidden de heuvels van Toscane.

Maandag en dinsdag staan er repetities gepland: buiten, in de schaduw van de bomen met solisten en enthousiaste supporters. Er moet nog heel wat geoefend en gerepeteerd worden. Tussendoor geeft een koor van tjilpende krekels commentaar.

Dinsdagavond spelen we het try-out concert in ‘La Chiara’. Het thema van de concerten is ‘ Cinema Paradiso ‘ : schitterende orkestmuziek van Ennio Morricone, Lloyd Webber, John Williams, Charles Chaplin, Saint-Saëns…

Danse Macabre opent met twaalf klokslagen. De dood stemt krassend zijn viool (Leen) en nodigt de doden uit om uit hun graf te komen… Miek en Frans spelen het thema uit ‘ La Califfa ‘, muziek van Ennio Morricone. De jongste solist Ferre schittert in ‘Hippo Hop’. Wies speelt het thema uit de film ‘ Catch me if you can ‘ en ‘ Cinema Paradiso ‘. Sam en Bas zijn solist in ‘Vidda’.

Het publiek geniet… Voor ons is er na afloop een gezellige borrel en de stemming zit er behoorlijk in!

Woensdag bezoeken we Volterra: een sfeervol ommuurd stadje met enkele musea, een mooi bewaard amfitheater, de Duomo en het battistero. Na de middag rijden we naar San Gimignano en wandelen door de drukke straten langs de 14 torens van dit middeleeuwse stadje. Quizmasters Frans en Dirk trakteren ons ’s avonds op een gezellige quiz.

Donderdagavond zijn we uitgenodigd om te spelen op het TignanoFestival. Echt een toplocatie op een plein temidden van het dorp. Veel volk, veel sfeer en ook het enthousiasme om te spelen stijgt! Ondanks de vele wasknijpers blaast de wind de bladmuziek van sommige pupiters 🙁

Vrijdagvoormiddag bezoeken we met enkelen de ‘ Fattoria Casa Sola ‘. Casa Sola, een oud landhuis omgeven door wijngaarden en olijfbomen, is bekend voor de productie van olijfolie en Chianti wijn. Na de rondleiding door de wijngaarden en wijnkelders genieten we van een wijndegustatie vergezeld van bordjes met kaas, salami en brood met olijfolie.

Voor onze laatste concertavond worden we ’s avonds verwacht in ‘Il Giardino Sottovico’, een botanische tuin in een schitterend decor. Rond 17u stellen we het podium op om te repeteren maar de zon schijnt nog volop en het is er bloedheet. De generale repetitie wordt even uitgesteld. Het talrijke publiek op het concert is muisstil en een lovende speech van de organisator sluit onze laatste concertavond af.

Zaterdag bezoeken we Siena, één van de mooiste steden van Italië. We maken een wandeling langs de stadsmuren en passeren langs de Piazza del Campo, de zwart-wit gestreepte Duomo en verdwalen in de vele kleine straatjes op zoek naar een gelato!

In ‘ La Chiara di Prumiano ‘ schuiven we terwijl de zon ondergaat voor de laatste keer buiten aan de lange tafel aan voor het buffet. Krekels zorgen voor de achtergrondmuziek. Nog een glaasje wijn … het smaakt geweldig, zoals altijd!

Heel veel dank aan Bert en aan het bestuur voor de vele voorbereidingen en organisatie van deze fantastische concertreis!

We kunnen terugkijken op een heerlijke week van samen intens muziek maken. Repetities, inspeelrepetities, drie concerten en een enthousiast publiek. Een week vol belevenissen en indrukken in een geweldige sfeer.

Geef een reactie