We All Like The Opera | za 11 maart 2017


We all like the Opera is een avondvullend concert door het Symfonieorkest Zuiderkempen, met als thema opera en operette. Het wordt een compilatie van onmogelijke liefdes en grote misverstanden. De zoon van de Tsaar wordt verliefd op de dochter van een zigeunerbaron; zij is echter verliefd op een gemaskerde vleermuis uit Wenen die zijn Franse zigeunerin niet kan vergeten... Het zou zomaar kunnen!

Tijdens deze magische avond loodst het Symfonieorkest Zuiderkempen je doorheen de geschiedenis van de ‘lichte’ opera: van opera buffa over operette en opéra comique tot musical, met een lange tussenstop in het Wenen van Johan Strauss.

Het Symfonieorkest Zuiderkempen werd begin jaren ‘90 in Mol opgericht, telt een 50-tal enthousiaste muzikanten en staat onder de professionele leiding van dirigent Bert Minten.

Ook op het programma: muziek van Antonin Dvorak, Georges Bizet, Giacomo Puccini en Leonard Bernstein, Rossini, Borodin, Delibes, Andrew Lloyd Webber...

Meer info en tickets: http://www.getouw.be/voorstelling/279804186/2/symfonieorkest-zuiderkempen

Datum:

 • zaterdag 11 maart om 20u15

Voor kaarten kan je terecht bij onze muzikanten of bestellen via:

 • Cultuurbalie Getouw Mol
 • Tel: 014 33 09 00
 • www.getouw.be

Adres:

 • Schouwburg Rex
 • Smallestraat 2
 • 2400 Mol


Promsconcert Aarschot | zo 23 april 2017


Jaarlijks richt Fifty-One Club Aarschot een groot matinée-concert in waarvan de opbrengst ten goede komt aan sociale doelen in het Aarschotse en de nabije omgeving. Het Symfonieorkest Zuiderkempen is hier al enkele jaren te gast met eigen repertoire en solisten. Dit is niet anders in 2017.

Nu Toots de eeuwige muziekvelden heeft opgezocht, moeten wij niet meer twijfelen, Steven Debruyn is de nummer één mondharmonicavirtu­oos van de Belgische muziekscène. Hij werd ontdekt door bluesle­gende Roland (Van Campenhout) halfweg de jaren negentig, en bleef met deze unieke artiest samenwerken.

Samen met Symfonieorkest Zuiderkempen maken ze hun opwachting tijdens dit matinée-concert om er een unieke muzikale gebeurtenis van te maken.

Meer info en tickets: http://www.hetgasthuis.be/fifty-one-club-aarschot-matinee-concert

Datum:

 • zondag 23 april om 15u00

Kaarten kunnen besteld worden via:

 • Roger Van den Bosch
 • Tel: 0495 21 60 88
 • hcbo@telenet.be

Adres:

 • CC Het Gasthuis
 • Gasthuisstraat 22
 • 3200 Aarschot


Er staat een stoel klaar...


Zin om mee te spelen in een groot symfonieorkest onder leiding van een professionele dirigent? Dat kan! Het Symfonieorkest Zuiderkempen heeft nog een aantal stoelen vrij voor strijkers, hout- en koperblazers en voor percussionisten.

Om mee te spelen moet je geen auditie doen. Je kunt altijd een repetitie bijwonen of - nog beter - enkele keren komen meespelen. Zo kun je zelf ervaren ‘hoe dat voelt’!

Nieuwkomers worden bovendien begeleid door een meter of peter. Het orkest repeteert elke zondagavond om 19 uur in de podiumzaal van het Sint-Jan Berchmanscollege, Jakob Smitslaan 36 in Mol.

Het eerste jaar speel je gratis mee. Daarna betaal je lidgeld: per jaar is dat 50 euro voor studenten en 100 euro voor volwassenen.


Is dit iets voor jou? Download dan hier onze flyer en stuur een e-mail naar meespelen@symfonieorkestzuiderkempen.be


Het orkest rekent op u!

Zoals elk jaar doen wij opnieuw een beroep op de vrienden en sympathisanten van het Symfonieorkest Zuiderkempen. Mogen wij u vragen om uw erelidmaatschap en/of sponsoring te hernieuwen of voor een eerste keer aan te sluiten. Ereleden en sponsors krijgen gratis toegang tot het ereledenconcert met receptie. Ook genieten ze van diverse kleine voordelen op andere activiteiten, zoals een welkomstdrink op de restaurantdag. Voor 2017 stellen wij twee nieuwe formules voor:

 1. U wordt erelid voor een bedrag van € 30 per persoon.

 2. Voor een bedrag van € 100 per persoon krijgt u bovendien een jaar lang gratis toegang tot al onze eigen producties: ereledenconert (met receptie), lenteconcert en pastaconcert. Op onze restaurantdag staat er voor u een gratis aperitief klaar. En u wordt vermeld in het programmaboekje onder ‘sympathisanten en sponsors’.

Voor sponsors die het orkest op een andere manier willen steunen en een hoger bedrag willen overschrijven, blijven er uiteraard nog altijd verschillende mogelijkheden die we graag op maat met hen bespreken.

Overschrijvingen kunt u doen op de rekening van de vzw Andante Cantabile, BE24 777-5930833-38, met vermelding ‘Erelid 2017’. Indien u ook uw e-mailadres opgeeft bij de mededeling, houden wij u via e-mail op de hoogte van onze activiteiten.

We hopen dat al onze leden en sponsors ons ook in 2017 blijven steunen. Uw bijdrage is onmisbaar voor het voortbestaan van het orkest. Wij zijn u daar zeer dankbaar voor!

Dirk Valgaeren
Voorzitter

Ward Vleugels
Penningmeester

Greg Brabers
Secretaris

Een printvriendelijke versie van deze brief kan u hier downloaden. Voor meer informatie, mail naar ereleden@symfonieorkestzuiderkempen.be